WEBOLDAL MOST

 

Kérdések és válaszok

Amennyiben weboldal vagy az online értékesítés érdekel, érdemes átolvasnod az itt említett megoldásokat. Tárhely vagy domain igénylése esetén is segítünk a jó döntésben.

A leggyakoribb kérdések és válaszok:

Keressed meg a kérdésedre a választ, ha nem sikerül, írjál nekünk és tájékoztatunk.

Kell egy hatásos domain név és egy megfelelő méretű, megfelelően gyors, megfelelő software háttérrel feltelepített tárhely. A domain nevet Neked kell kitalálni, passzoljon a honlapod témájához, legyen frappáns, könnyen megjegyezhető és praktikusan -.hu  végződésű, ha magyarországi megjelenést tervezel leinkább. A domain kiválasztásához feltétel, hogy még senki ne birtokolja, ennek ellenőrzésére számtalan lehetőséged van, például  itt: http://www.domain.hu/domain/domainsearch/ . Ha megvan a szabad, neked tetsző domain, annak megrendelésében, a hozzá tartozó tárhely kiválasztásában már segíteni tudunk.

Miközben igyekszel lecsapni egy, még rendelkezésre álló domainnévre, érdemes megfontolni néhány kérdést. Többek között azt, hogy pontosan mit akarsz, mi fog működni, és mi az, amit hosszú távon sem fogsz megbánni? Habár SEO szempontból ma már nincs túl nagy jelentősége, hogy a domainnévben szerpelnek-e a kulcsszavak, azért a felhasználók számára némi segítséget jelenthet, ha már a domainnévben látják azt a kulcsszót, ami számukra fontos. Az ilyen, kulcsszavakat is tartalmazó domainnevekre kétszer olyan gyakran kattintanak az emberek, mint azokra, melyekben nem szerepelnek az általuk begépelt keresőkifejezések. A domainnévnek könnyen olvashatónak, könnyen kimondhatónak, könnyen leírhatónak és könnyen megjegyezhetőnek kell lennie. Az egyszerűség mindig kifizetődik.

Mindenképp konzultáljál a weboldalad, webshopod létrehozójával. Ő fog ebben megbízható tanácsot adni. Az instrukciók alapján aztán akár az oldalunkon található linken keresztül is megrendelheted mindkettőt.

Az oldal fenntartása két kötelező kiadással jár, a domain név és a tárhely díja, amit a szolgáltatóval történt szerződés alapján leggyakrabban 1 vagy két évente kell fizetni. Ennek éves díja kb. 7-10 ezer forint, amit vállalkozóként elkönyvelhetsz kiadásként, így gyakorlatilag nem kerül költségbe. Ami ezen felül még költség lehet, az pl. a weboldalad karbantartása, ez megállapodás kérdése és jellemzően a honlap fejlesztője szokta vállalni. ez egy havi díjas kiadás általában, 5-10 ezer forint, ami a honlapod alkotóelemeinek, pluginjeinek a szakszerű frissítését takarja, esetleg változó adatok módosítását, hasonlókat. Ez egy erősen ajánlott kiadás, mivel ennek elmaradása a honlap széteséséhez, működésképtelenségéhez vezethet. Amennyiben webshopot üzemeltetsz és nem te intézed annak karbantartását, feltöltését, a régi vagy nem aktuális áru letakarítását, úgy ez jelenthet még rendszeres kiadást, de ennek összege megállapodás kérdése.

Amennyiben az előzetes egyeztetés és igényfelmérés megtörténik erre egész pontos időpont megjelölést kapsz majd. Ezer dologtól fog függeni, hány oldalt szeretnél, milyen tartalmakat, mennyi anyagod van meg hozzá, milyen külső szakemberekre van szükség hozzá, pl. fotós, szöveg író, stb. Így erre itt konkrét választ nem lehet adni.

A termékeded vagy te magad töltöd fel a webshopodra és tartod karban a felületet, vagy a honlapodat építő társaság, pld. mi oldajuk meg. Ez megállapodás kérdése.

Csomagküldő kiskereskedelmi tevékenységet magánszemély nem indíthat. Vagyis szükség van valamilyen gazdálkodói forma meglétére, ami lehet egyéni vállalkozás, vagy valamilyen társas vállalkozás, pl. Bt., Kft., Zrt. Bármilyen adózási forma választható, így az egyéni vállalkozók között nagyon népszerű KATA is. (Bár itt meg kell jegyezni, hogy a KATA nem biztos, hogy a legjobb választás kereskedők számára, hiszen nem lehet a költségeket elszámolni, vagyis nem a nyereség az adó alapja, hanem végső soron a bevétel. Érdemes egy könyvelő tanácsát kikérni ebben az esetben.) A vállalkozásnak fel kell vennie a ‘4791’ TEÁOR kóddal rendelkező ‘Csomagküldő, internetes kiskereskedelem’ tevékenységi kört.
Ebbe a szakágazatba tartozik:
– bármely termék kiskereskedelmi értékesítése csomagküldő szolgálat útján
– bármely termék internetes kiskereskedelmi értékesítése
– a közvetlen értékesítés televízión, rádión keresztül, vagy telefonon
– az internetes kiskereskedelmi aukció
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
– a gépjárművek, gépjárműalkatrészek és -tartozékok internetes kiskereskedelme, lásd: 451, 453
– a motorkerékpárok, motorkerékpár-alkatrészek és -tartozékok internetes kiskereskedelme, lásd: 4540
A webáruház indítása nem engedély köteles tevékenység (ez alól kivételt jelent, ha a webáruházban értékesíteni kívánt termékek forgalmazásához szakhatósági engedély szükséges) és nincs szükség semmilyen kereskedelmi végzettségre sem. Azonban magát a kereskedelmi tevékenységet be kell jelenteni, mégpedig a területileg illetékes jegyzőnél. A bejelentést előre igényelt adatlapon vagy online felületen lehet megtenni, a részletekről a kormányablak weboldalán tájékozódhatunk.

Szintén bejelentési kötelezettséggel jár, ha saját magunk csomagoljuk a kiszállított termékeinket. Ezt a bejelentést viszont az adóhatóság felé kell megtennünk, mert a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény alapján környezetvédelmi termékdíjat kell fizetnünk. Az is előfordulhat, hogy a megvásárolt csomagolóanyag ára már eleve tartalmazza a környezetvédelmi díjat, így ezt érdemes a csomagolóanyag eladójával tisztázni.

Örülni neki…Azon kívül működtetni, eladni,eldani,eladni.Egyébként a honlap működésének feltétele, hogy a tárhely szolgáltatójának üzeneteit figyelni kell, a domain és tárhely bérlése időszakonként lejár, annak működéséhez időben rendezni kell a következő időszakra szóló számlákat. Amennyiben pedig webshop is van, annak napi működtetése fontos, hiszen azért lett létrehozva. Rendelések teljesítése, szállítás biztosítása, fizetési feltételek biztosítása, megfelelő marketing kampányok, új termékek feltöltése, ha general store vagy niche store rendszerben működik az oldal, stb.

Cégünk 2008. óta az informatika területén dolgozik.

Cégünkbe 2008-ban integrálódott a Mobilux Design Studio a grafikai munkák igénye miatt, melynek alapítási éve a kilencvenes évek közepe. Reméljük elfogadod szakmaiságunkat és segíteni tudunk a megfelelő döntések meghozatalában!

Ha kérdésed van, keressél meg az elérhetőségeinken !

+36 30 604 5878

2800 Tatabánya

info@weboldalmost.hu